Üniversitemize Özel Teşvik Müjdesi

20 Eki

• Sürekli İyileştirme Koordinatörlüğü
  • Tüm Duyurular

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Düzenlenen Akademik Yıl Açılışında Üniversitemize Özel Teşvik Müjdesi

“Çevre ve Sağlık Üzerine Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyonunu Farklılaştıran Ve İhtisaslaşan Düzce Üniversitesi”

İç ve dış paydaşlarının sesine kulak vererek, ulusal vizyon ve uluslararası gelişmeler ışığında; İki yılı aşkın süredir üzerine çalıştığı ve bu kapsamda stratejilerini bölgesel kalkınma, farklılaşma ve ihtisaslaşma üzerine kurgulayan üniversitemiz, YÖK’ün 2016 yılının 3. Çeyreğinde başlattığı  “Bölgesel Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” başlığındaki çalışmalara katılmak amacıyla rapor sunmuştur.

Raporun değerlendirilmesi sonucunda Yükseköğretim Kurulu tarafından 15 üniversite arasına seçilerek 10 Ekim 2016 tarihinde 12 üniversite ile birlikte sunuma davet edilmiştir. Sunumda üniversitemizin Düzce ilini ve bölgeyi kalkındırması için yapılan ve yapılması planlanan projeler aktarılmıştır. Üniversitemizin bölgeye sağladığı yüksek katma değerin ve vizyonerliğin ortaya konması açısından bu çalışmaların önemini vurgulayan bu sunumda, Üniversitemizin iki yılı aşkın süredir yapılan çalışmalarla zaten Sağlık ve Çevre alanları üzerine odaklandığı belirtilmiştir.

Bu başarılı faaliyetlerin bir sonucu olarak, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 2016-2017 Akademik yılı açılış törenine katılan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar Düzce Üniversitesi, Düzce şehri ve Ülkemiz adına çok önemli anlara tanıklık etmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yer alan Beştepe Kültür ve Kongre Merkezinde 2016-2017 Akademik yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, 2006’dan sonra kurulan 40 üniversite arasından seçilen 5 üniversitenin ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilerek destekleneceğini aktarmıştır.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamında pilot Yükseköğretim kurumları olarak Üniversitemizin beş yükseköğretim kurumu içerisinde yer aldığını ifade eden Cumhurbaşkanımız, sağlık ve çevre alanında Üniversitemizin gelişimini sürdürebilmesi için özel olarak destekleneceğinin müjdesini vermiştir.

Üniversitemiz çevre ve sağlık alanındaki çalışmalarına daha da hız kazandırarak İlimizin ve Bölgemizin sürdürülebilir kalkınmasına değer katmaya devam edecektir.